De Vereende roept ouders op geen fatbike voor hun kinderen te kopen

Bij veel ongelukken met of door een fatbike zijn kinderen betrokken. Af en toe ook ernstige ongelukken met hersenletsel.

Lees verder

Veilig Verkeer Nederland speelt in op zorgwekkende ongevallencijfers met ‘VVN Kilometers Ervaring’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert met trots een nieuwe campagne die zich richt op de verkeersveiligheid van 50-plussers. Hiermee reageert VVN op de zorgwekkende ongevallencijfers onder deze groep.

Lees verder

Rijhulpsystemen kunnen 8 à 9% verkeersongelukken voorkomen

Vanaf 7 juli moeten nieuwe auto’s in heel Europa uitgerust zijn met verschillende rijhulpsystemen. Volgens voorspellingen van autoverzekeraars zal de noodremassistent een grote rol spelen bij het voorkomen van ongelukken.

Lees verder

Een van de drie Nederlandse voor helmplicht op de fiets

Nederlanders dragen niet graag een fietshelm, terwijl dat in de ons omringende landen vaak wel al als normaal wordt gezien.

Lees verder

Wat doe je bij een ongeval op de weg?

Verkeersongevallen op de weg gebeuren bijna elke dag. De gevolgen kunnen soms ingrijpend zijn. Ook als je zelf geen direct slachtoffer bent, maar wel te maken hebt met files door een ongeluk. Bereid je daarom voor als je de weg op gaat.

Lees verder

Toename ongelukken fatbikes: artsen willen verhoging minimumleeftijd bestuurders

Artsen op de spoedeisende hulp zien een zorgwekkende stijging van het aantal ongelukken met elektrische fietsen. Vooral de onder jongeren populaire fatbike zorgt voor een toename van het aantal ongelukken met ernstig letsel.

Lees verder

Strengere regels voor rijscholen en rij-instructeurs

Er komen nieuwe, strengere regels voor rijscholen om de misstanden in de sector tegen te gaan. Het demissionaire kabinet volgt hiermee een advies op om het slagingspercentage te verhogen en beginnende automobilisten veiliger te laten rijden.

Lees verder

Grote bedrijven verbieden vergaderen in de auto voor medewerkers

De mobiele telefoon is al lang niet meer weg te denken, ook in de auto. En sinds corona is ook videobellen voor het werk heel normaal. Maar steeds meer bedrijven maken er beleid op.

Lees verder

Aantal gevaarlijke onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland sterk verminderd; nog maar 28 over

Op 150 locaties in Nederland zijn de afgelopen jaren onbewaakte spoorwegovergangen gesloten of alsnog beveiligd. Dat blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij ProRail.

Lees verder

Ongeval met mindervalidevoertuig leidt vaak tot ernstig letsel

Sinds enige tijd is er een opmars van het aantal en de diversiteit van de ‘gehandicaptenvoertuigen met motor’ in de markt.

Lees verder

Lichte daling aantal verkeersdoden; aandeel fietsers blijft hoog

In 2023 kwamen 684 mensen in Nederland om door een verkeersongeval. Dat zijn 61 verkeersdoden minder dan een jaar eerder, maar opnieuw meer dan tussen 2010 en 2021.

Lees verder

Dag van de Fietshelm

Wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar meer mensen in het verkeer overlijden op de fiets dan in de auto?

Lees verder

Elk uur rijden acht mensen door na verkeersongeval - hoe is de situatie in jouw gemeente?

In Nederland rijden per uur minstens acht weggebruikers door na een ongeval. In totaal werd vorig jaar bijna 74.000 keer een proces-verbaal opgemaakt voor dit strafbare feit. Een kleine daling ten opzichte van het jaar daarvoor.

Lees verder

Meer verkeersboetes uitgedeeld dan voor coronapandemie

DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst zijn meer verkeersboetes uitgedeeld dan voor de coronapandemie, meldt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Lees verder

Mannen twee keer zo vaak betrokken bij verkeersincidenten; Vrouwen passen hun gedrag eerder aan in risicovolle situaties

Anders dan vrouwelijke automobilisten zien mannelijke automobilisten zichzelf vaker als goede, veilige en ervaren bestuurders. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Interpolis.

Lees verder