Deskundige Traumabegeleiding

Een bedrijfs/ of verkeersongeval kan psychisch vergaande consequenties hebben. RaNed trauma- en herstelbegeleiding zet zich in voor herstel van cliënten op dit vlak. Onze aanpak is vooral praktisch en pragmatisch.


ANWB waarschuwt voor slechte autobanden: een derde van de geteste banden is onveilig

Gepubliceerd: (2023-07-13)

Wie denkt dat slechte autobanden in 2023 niet meer bestaan, heeft het mis. De ANWB testte vijftig soorten zomerbanden en daaruit blijkt dat er grote verschillen zijn tussen goede en slechte banden. Een derde van de onderzochte banden is ‘slecht en onveilig’, zeven banden kregen zelfs het oordeel ‘heel slecht en onveilig’.

De verschillen tussen goede en slechte banden zijn groot, zo blijkt. In totaal raadt de ANWB – die het onderzoek opzette met zusterclubs als de Duitse autoclub Adac – mede hierdoor maar liefst 19 autobanden af. Zeven van die 19 krijgen de beoordeling ‘heel slecht en onveilig’. De andere twaalf scoren een onvoldoende. Deze banden hebben ondermaatse prestaties. Er is bijvoorbeeld een autoband bij die slechts 25.000 kilometer meegaat, waar 40.000 kilometer voor deze bandenmaat de norm is.

Slechts tien banden zijn ‘goed’
In totaal halen 21 banden – in de maat 205/55 R16 volgens de ANWB een ‘nette voldoende’. Tien banden worden beoordeeld als ‘goed’.

B-merk niet altijd slecht
Omdat autobanden de afgelopen twee jaar flink duurder zijn geworden, zoeken veel automobilisten naar banden van zogeheten B-merken. Dat kan, want er zijn volgens de ANWB banden van B-merken op de markt die voldoende of zelfs goed scoren en veilig zijn, maar lukraak kiezen voor een goedkope band kan ronduit gevaarlijk zijn, omdat je dan concessies doet aan de veiligheid.

Bron: Letselschade.nu