Ga naar de inhoud

Touringcar politie betrapt talloze bestuurders op appen en bellen

Bijna tweehonderd automobilisten en vrachtwagenchauffeurs zijn op de A15 tussen knooppunt Gorinchem en de Europoort in Rotterdam betrapt op bellen en appen achter het stuur. Nog eens zeventig anderen kregen een boete, omdat ze zich misdroegen op de snelweg. De overtreders werden door de politie gespot vanuit een comfortabele touringcar.

Volgens berekeningen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid vallen er jaarlijks zo’n 600 verkeersslachtoffers door bellen en appen tijdens het rijden. Reden voor het Openbaar Ministerie om afleiding in het verkeer op de prioriteitenlijst te zetten en het vasthouden van mobiele telefoons, tablets, navigatiesystemen en muziekspelers tijdens het besturen van een voertuig strafbaar te stellen.

Langzaam draait de buschauffeur bij knooppunt Gorinchem de A15 richting Rotterdam op. Het is donderdagmiddag en het is niet voor het eerst dat hij die rit maakt. Sinds de ochtend rijdt hij met zijn passagiers – allemaal politiemensen – naar knooppunt Ridderkerk en weer terug. Vier agenten kijken continu uit het raam. Niet naar het landschap maar naar de bestuurders die ze passeren. Ze zitten zo hoog dat ze zowel in auto’s als in trucks precies zien wat de chauffeur doet.

Om de bus heen rijden acht politieauto’s, waarvan slechts eentje de bekende rood-blauwe strepen heeft. De zeven andere wagens onderscheiden zich alleen van een normale auto door het ‘volgen-politie’-bordje. Dat bordje wordt pas zichtbaar wanneer de politiemensen een overtreder aan de kant willen zetten.

Bron: Letselschade.nu

RANED TRAUMA- & HERSTEL-BEGELEIDINGS-INSTITUUT!

Samen jouw draad weer oppakken...