Ga naar de inhoud

ANWB geeft startsein Fietsverlichtingsactie ‘Zet je licht aan!’

Deze week (17 oktober) is in Tilburg het startsein gegeven voor de jaarlijkse Fietsverlichtingsactie ‘Zet je licht aan!’. Een team van ANWB-vrijwilligers gaat de komende weken op pad om op fietspaden in heel het land tags te plaatsen en zo aandacht te vragen voor het belang van fietsverlichting. Iedereen kan meehelpen.

De reden: fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer

Bijna 67% van de Nederlandse jongeren kiest steeds vaker voor fietsen met licht. Da’s fijn, maar toch rijdt een derde van de jongeren onder de achttien jaar nog steeds zonder fietsverlichting. Met de actie wil de ANWB deze jongeren helpen herinneren dat fietsen mét fietsverlichting bijdraagt aan een veiligere deelname aan het verkeer. Juist kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer en zonder fietsverlichting lopen zij een grotere kans op een ongeval.

Zo’n 1000 politiebureaus in Nederland ondersteunen de actie. Jeugdagenten gaan in hun eigen wijk op pad om tags te zetten om buurtbewoners te helpen herinneren hun licht aan te zetten. Ook alle Swapfiets-locaties en honderden basisscholen zetten zich de komende weken ook in voor de ANWB-actie.

De ANWB roept iedereen op om ook mee te helpen en een tagpakket ‘Zet je licht aan!’ op te halen bij één van de ANWB-winkels. In het pakket zitten sjablonen en een spuitbus met spuitkrijt om te tags te kunnen plaatsen. Het tagpakket kan gebruikt worden rondom scholen, sportverenigingen of andere drukbezochte plekken.

De Fietsverlichtingsactie ‘Zet je licht aan!’ duurt tot 14 november. Doe je mee, dan maak je ook kans op een nieuwe fiets.

Bron: riskenbusiness.nl

RANED TRAUMA- & HERSTEL-BEGELEIDINGS-INSTITUUT!

Samen jouw draad weer oppakken...